فلزیاب

ماژول سنسور تشخیص فلز

ماژول سنسور تشخیص فلز

 

 

ماژول سنسور تشخیص فلز

ماژول سنسور تشخیص فلز

 

 

یکی از انواع سنسورهای القایی، سنسورهایی هستند. که دارای یک کویل (سیم پیچ) الکترومغناطیسی می باشند. این نوع از سنسورها به منظور تشخیص اجسام فلزی به کار می رود. ولی حضور جسم غیر فلزی را تشخیص نمی دهند. این نوع سنسورها از اصل (ECKO (Eddy Current Killed Oscillator بهره می برند. این نوع از سنسورها از چهار قسمت: کویل(سیم پیچ)، نوسان ساز، مدار تریگر و یک مدار خروجی تشکیل شده است.

– نوسان ساز، یک مدار القایی خازنی تنظیم شده است که یک فرکانس رادیویی تولید می کند.
– میدان الکترومغناطیسی تولید شده توسط نوسان ساز. به وسیله ی سیم پیچ از صفحه ی جلوی سنسور خارج می شود.
– مدار، یک فیدبک از میدان الکترومغناطیسی دریافت می کند و عمل نوسان ساز را ادامه می دهد.

هنگامی که یک جسم در برابر سنسور قرار می گیرد، اندازه میدان مغناطیسی را کاهش می دهد. و هرچه جسم بیشتر نزدیک باشد، میزان  کاهش  اندازه میدان بیشتر است. مدار تریگر اندازه خروجی نوسان ساز را به صورت پیوسته بررسی می کند و در صورتی که از یک مقدار از پیش تعیین شده پایینتر شود وضعیت رله خروجی را تغییر می دهد. هنگامی که جسم خارجی از برابر سنسور دور می شود، میدان مغناطیسی افزایش می یابد و هنگامی که از حد تعیین شده بیشتر شد، مدار رله خروجی را به وضعیت اولیه خود تغییر حالت می دهد.

 

 

 

 

ماژول سنسور تشخیص فلز

ماژول سنسور تشخیص فلز

 

 

مشخصات:

-محافظ قطب ولتاژ داخلی

-محافظ پیک جریان داخلی

-محافظ جریان DC داخلی بجز PR08

-طول عمر زیاد.اطمینان بالا با عملکردی ساده

-قابلیت تشخیص وضعیت با استفاده از LED قرمز

-ضد آب با IP 67

 

وظایف انواع ماژول برخورد و مجاورت

 

در محیط هایی که انسان و روبات با هم کار می کنند ، تشخیص برخورد. برای ایمنی وکنترل و اندازه گیری و… از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

حتما میدانید که کارهای حوزه ی الکترونیک روز به روز به سمت ماژولار شدن. پیش رفته و این پیشروی همچنان ادامه دارد. ما این موضوع را در انجام پروژه های صنعتی و غیرصنعتی خیلی خوب لمس کردیم. در این متن به توضیح وظایفی که انواع ماژول های برخورد و مجاورت دارند می‌پردازیم.

 

ماژول سنسور ها

 

ماژول الکترونیکی یک برد تشکیل شده. از قطعات الکترونیکی مختلف است. به عبارتی ماژولها مجموعه‌ای از قطعات الکترونیکی فشرده هستند. که برای کارهای حرفه ای تولید شده اند. سنسور (sensor)یعنی حس کننده و از کلمه  sens به معنی حس کردن گرفته شده. و می تواند کمیت هایی مانند فشار، حرارت، رطوبت، دما، و … . را به کمیت های الکتریکی پیوسته (آنالوگ) یا غیرپیوسته (دیجیتال) تبدیل کند.

 

سنسورهای بدون تماس و مجاورتی

 

سنسورهای بدون تماس و مجاورتی سنسورهائی هستند. که با فاصله از جسم و بدون اتصال به آن عمل می کند مثلا  نزدیک شدن. یک قطعه وجود آن را حس کرده و فعال می شوند. این عمل می تواند باعث جذب یک رله، کنتاکتور یا ارسال سیگنال الکتریکی به طبقه ورودی یک سیستم می شود.

 

 

 

 

ماژول سنسور تشخیص فلز

ماژول سنسور تشخیص فلز

 

 

 

انواع سنسور مجاورت

 

  • سنسور مجاورت القایی.
  • سنسور مجاورت نوری.
  • حسگر مجاورت خازنی.
  • حسگر مجاورت مغناطیسی.
  • سنسور مجاورت اولتراسونیک

 

کاربرد و وظایف این ماژول سنسورها در صنعت

 

– شمارش تولید: سنسورهای القائی، خازنی ونوری

– کنترل حرکت و …: سنسور نوری و خازنی

– تشخیص پارگی ورق: سنسورنوری

– کنترل سطح مخازن: سنسور نوری و خازنی و خازنی کنترل سطح

– کنترل انحراف: سنسور نوری و خازنی

– اندازه گیری سرعت: سنسور القائی و خازنی

– کنترل تردد: سنسور نوری

– اندازه گیری فاصله قطعه: سنسور القائی آنالوگ

 

 

دو سنسور مجاورت که معمولاً مورد استفاده قرار می گیرند. سنسور مجاورت القایی و حسگر مجاورت خازنی هستند.

سنسور مجاورت القایی فقط می تواند اهداف فلزی را تشخیص دهد. این به این دلیل است که سنسور از یک میدان الکترومغناطیسی استفاده می کند. هنگامی که یک هدف فلزی وارد میدان الکترومغناطیسی می شود. مشخصات القایی فلز باعث تغییر خصوصیات میدان می شود، در نتیجه وجود یک هدف فلزی را به سنسور مجاورت هشدار می دهد. بسته به القا کننده بودن فلز، می توان هدف را در فاصله بیشتر یا کمتر تشخیص داد.

 

از طرف دیگر، حسگرهای مجاورت خازنی محدود به اهداف فلزی نیستند. این سنسورهای مجاورت قادر به تشخیص هر چیزی هستند که می تواند بار الکتریکی را حمل کند. حسگرهای خازنی معمولاً در تشخیص سطح مایع استفاده می شوند. اهداف احتمالی برای حسگرهای خازنی شامل مواردی است که شامل: شیشه، پلاستیک، آب، چوب، فلزات و تعداد بیشماری از سایر مواد است.

نوع دیگر سنسور مجاورت، حسگر مجاورت فوتوالکتریک نامیده می شود. دو نوع اصلی از سنسورهای نزدیکی فوتوالکتریک وجود دارد: بازتابنده و پرتو. هنگامی که نور ساطع شده از سنسور در گیرنده فوتوالکتریک منعکس می شود. حسگرهای مجاورت بازتابنده اجسام را تشخیص می دهند. هنگامی که هدف پرتوی نور را بین ساطع کننده و گیرنده سنسور می شکند، سنسورها از طریق پرتو اهداف را تشخیص می دهند.

دو حسگر مجاورتی که معمولاً مورد استفاده قرار می گیرند، سنسورهای مجاورت مغناطیسی و حسگرهای مجاورت اولتراسونیک هستند. از سنسورهای مجاورت مغناطیسی فقط برای تشخیص آهن ربا های دائمی استفاده می شود. حسگرهای مجاورت اولتراسونیک صدایی بلند منتشر می کنند، فاصله بین سنسور و هدف با توجه به مدت زمان بازتاب صدا به سنسور تعیین می شود.

 

ماژول سنسور ضربه و برخورد

 

قطعه‌ای الکترونیکی است که مجهز به یک سنسور حساس به شوک و ضربه می‌باشد. سنسوری که در این ماژول قرار دارد، در واقع یک کلید مکانیکی است. که با دریافت ضربه فعال شده و یک سیگنال الکتریکی را در خروجی ارائه می‌دهد. لازم است بدانید که وارد آمدن ضربه از تمامی جهات موجب تحریک شدن سنسور می‌شود. اما ضربه از رو به رو بیشترین ارتعاش را در فنر داخلی سنسور به وجود می‌آورد. و به راحتی آن را فعال می‌کند. در بسیاری از تنظیمات ، تشخیص سریع برخورد غیر منتظره با اشیا می تواند خسارات، هزینه ها و آسیب ها را کاهش دهد.

 

 

کاربرد و وظایف ماژول سنسورهای ضربه و برخورد در صنعت

 

  • به طور معمول از ماژول سنسور ضربه و برخورد به منظور تشخیص ضربه با هدف مانیتورینگ در سیستم‌های نظارتی و امنیتی استفاده می‌شود.
  • یکی دیگر از کاربردهای این ماژول، استفاده به منظور تشخیص جا به جایی و برخورد در پروژه‌های مختلف است.
  • در صنعت از این ماژول به منظور تشخیص وارد آمدن ضربات مضر بر موتور ماشین استفاده می‌شود.
  • دقت سنسور این محصول بسیار قابل اطمینان است پس این ماژول را می‌توان در چاپگرهای سه بعدی نیز استفاده کرد.

در ساخت رباتیک ، سیستم های تشخیص برخورد نه تنها ضربه های سر ابزار را ثبت می کنند بلکه شوک را جذب می کنند و می توانند ربات را در مسیر ابزار خود تنظیم کنند. با جلوگیری از آسیب ، این عملکردها به افزایش ایمنی و صرفه جویی در دنیای واقعی برای تولید کنندگان تبدیل می شود.

 

 

 

درس کانال تلگرام محصولات و لیست قیمت محصولات   @zarshenasan

تلگرام کارشناس آثار و نشانه ها :  

@karshenas_zarshenasan    

 

شماره تماس کارشناس آموزش فلزیاب، خرید فلزیاب و تعمیر فلزیاب مهندس بلال صمدی : ۰۹۱۲۲۳۰۲۲۱۵

جهت تعمیر فلزیاب و ارتقا فلزیاب و فروش فلزیاب دستگاه فلزیاب  خود چه به صورت حضوری و غیر حضوری میتوانید از طریق

راه های ارتباطی شرکت آسیا مدرن با ما در ارتباط باشید.

شماره تماس :۰۹۱۰۰۰۶۱۳۸۸

گنج یابی

 فلزیاب های برتر دنیا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *