همراهان همیشگی و کاربران محترم سایت آسیا مدرن ، همان طور که میدانید.
در قسمت مقالات سایتمون درباره ی فلزیاب ها و انواع آن توضیحاتی کامل به صورت اختصاصی داده شده است.
و امروز میخواهیم درباره ی خرید و فروش لوازم الکترونیکی دست دوم برای شما توضیحاتی بدیم و اطلاعاتی را در این باره در اختیار شما قرار دهیم.
تا خرید کامل تر و بهتری را داشته باشید و با شرکت آسیا مدرن تجربیات بهتری را برای خرید خود کسب کرده باشید .
موقع خرید وسایل الکترونیکی دست دوم باید به چه نکاتی توجه کرد؟
برخی از لوازم الکترونیکی تقریبا قیمت بالایی در بازار دارند، بنابراین همیشه نمیتوان سراغ خرید جنس نو و آکبند رفت. برای عده زیادی به دلایل اقتصادی به صرفهتر است که سراغ خرید کالاهای دست دوم بروند.
خرید کالای کارکرده و به خصوص وسایل الکترونیکی اگرچه ریسکهای خاص خودش را دارد، ولی با رعایت نکاتی ساده میتوان وسایل الکترونیکی دست دومی خرید که سالها کار کند و از نظر ظاهری نیز چیزی کم از نمونه آکبند نداشته باشد.
تحقیق کنید:
پیش از خرید هر وسیلهای چه نو و چه کارکرده باید دربارهش تحقیق کنید. مقایسه قیمت نو یک وسیله با قیمت کارکرده آن میتواند باعث شود. که به اصطلاح سرتان کلاه نرود. هر دستگاه الکترونیکی عمر مفیدی دارد، بنابراین در مورد سال مفید استفاده از آن تحقیق و پرس و جو کنید.
عمر مفید بعضی از دستگاههای الکترونیکی ۵ سال است و برخی دیگر تا سالهای سال میتوانند به کارشان ادامه دهند.
اطلاعات لازم را از فروشنده بپرسید:
هرچند خرید برخی از لوازم الکترونیکی دست دوم مثل گوشی موبایل دست دومی که از نسل چهارم پشتیبانی نمیکند، میتواند به ضررتان تمام شود. و کار خاصی نتوانید با آن انجام دهید، ولی همه اطلاعات مورد نظر را از فروشنده بپرسید. پرسیدن سوالاتی درباره عمر باتری، استهلاک قسمتهای مکانیکی(اگر آن وسیله الکترونیکی قسمت مکانیکی خاصی دارد)، نرم افزار مربوط و پشتیبانی از آن در خصوص وسایلی مثل لپ تاپ میتواند.
به شما در یک خرید خوب کمک کند. از فروشنده نام و نشانی تعمیرکار دستگاه یا فروشنده قبلی را نیز بپرسید. همینطور شما باید مطلع شوید که دستگاه قبلا چه عیب و ایرادی داشته و کدام قسمت از دستگاه تعمیر یا تعویض شده است. آگاه نشان دادن خودتان موقع خرید باعث میشود از خریدتان پشیمان نشوید.
یک فرد مطلع همراهتان ببرید:
بیشتر ما از قسمتهای مختلف لوازم الکترونیکی، قطعات و لوازم آنها و نحوه کارکردشان بیاطلاعیم. ممکن است قسمتی از یک دستگاه عملکرد سایر بخشها را تحتالشعاع قرار بده.
د و در صورت وجود یک خرابی جزئی نیز نیاز به تعمیر مجدد داشته باشد. بنابراین همراه بردن کسی که آشنا به قسمتهای مختلف دستگاه و نحوه کارکرد آن باشد میتواند جلوی یک خرید اشتباه را بگیرد.
آزمایش کنید:
موقع خرید حتما همه قسمتهای دستگاه را مورد بررسی قرار دهید و همه دکمهها و قسمتهایش را وارسی کنید. برخی از لوازم الکترونیکی را باید بارها خاموش و روشن کرد تا از سالم و بدون نقص بودنشان مطمئن شد. چنانچه دستگاه را به برق زدید و داغ شد از خرید اجتناب کنید.
حتی برخی از لوازم الکترونیکی دست دوم ممکن است موقع آزمایش سالم باشند و نشانهای از خرابی در آنها نباشد اما بعد از یکی دو بار استفاده خرابیشان معلوم شود. از فروشنده مهلت استفاده بخواهید و چنانچه مقدور است نصف پول را موقع خرید و نصف دیگر مبلغ را پس از یکی دوبار استفاده برایش واریز کنید.
وسایل الکترونیکی دست دوم گارانتی ندارند بنابراین بهتر است از فروشنده ضمانت کتبی بگیرید. که در صورت خراب شدن دستگاه بتوانید آن را مرجوع کنید. داشتن یک فاکتور یا رسید کتبی موقع خرید همچنین نشانهایست از دزدی نبودن آن کالا.
ریزهکاریهایی که در خرید لوازم الکتریکی دستدوم باید بدانید.
وسایل الکترونیکی معمولا قیمتهای بالایی دارند و خرید دست دوم آنها یک راه خوب برای صرفهجویی در هزینه خرید آنهاست. البته کمی تردید در این زمینه طبیعی است؛ شناسایی ایرادات احتمالی نیاز به ریزبینی و دقت دارد. در دیوار و در دسته لوازم الکترونیکی انواع گوشی هوشمند، تبلت، رایانه، کنسول بازی، لوازم صوتی و تصویری و تلفن دست دوم یافت میشود. کمی دقت و خواندن این راهنما میتواند لذت یک خرید اقتصادی و مطمئن از دیوار را برای شما رقم بزند.
۱٫ سراغ نامهای تجاری شناخته شده بروید
وسیله الکترونیکی دست دومی بخرید که نام تجاری شناخته شدهای دارد. این وسایل به دلیل کیفیتشان میتوانند سالها بدون دردسر کار کنند. البته این یک قانون کلی نیست و احتمال خرابی در میان محصولات تمام برندها وجود دارد؛ اما برندهای مطرح امتحان خودشان را پس دادهاند.
۲٫ قیمت نو، معیار قیمتگذاری
درباره قیمت مدلهای نو تحقیق کنید تا بتوانید درک درستی از قیمت وسایل دست دوم داشته باشید و هزینه غیر منصفانهای برای محصول نپردازید. اگر درباره قیمت مطمئن نیستید، قیمت محصول نو را در اینترنت جستجو کنید.
۳٫ آگهیها را با دقت بررسی کنید
درباره آگهیهایی که توضیح کافی درباره محصول ندادهاند، دقت بیشتری کنید. میتوانید با فروشنده تماس بگیرید و اطلاعات بیشتری بخواهید. حتما عکسها را بررسی کنید. دقت کنید که عکس آگهی عکس آرشیوی و عمومی نباشد و عکس واقعی محصول باشد.
۴٫ بررسی حضوری داشته باشید
با فروشنده قراری تنظیم کنید و در حضور او تمام قسمتها را چک کنید و مطمئن شوید که اثری از ضربه خوردگی روی دستگاه مشاهده نمیکنید؛ سپس دستگاه را خاموش و روشن کنید، اتصالات را بررسی کنید و کمی با آن کار کنید.
۵٫ فریب ظاهر نو دستگاه را نخورید
دستگاه بیکیفیت ممکن است اصلا استفاده نشده باشد و ظاهری نو داشته باشد؛ اما کاملا معیوب باشد. برای همین بعد از توجه و دقت در ظاهر دستگاه حتما وارد جزئیات شوید.
۴٫ از فروشنده مهلت تست بخواهید
یک بازه زمانی ۴۸ تا ۷۲ ساعته را به عنوان زمان تست در نظر بگیرید. در این مدت نرمافزارها و سخت افزارها را تغییر ندهید و اگر قصد نصب برنامهای را داشتید با فروشنده هماهنگ شوید. مراقب وسیلهای که به امانت به شما سپرده شده است باشید. بهتر است در این مدت قسمتهای مختلف را چک کنید و چند نرمافزار را با هم فعال کنید. این را هم مدنظر داشته باشید که مهلت تست را هر فروشندهای به خریدار نمیدهد!
۵٫ محصول را با جعبه تحویل بگیرید
جعبه دستگاههای الکترونیکی مانند موبایل یا لپتاپ بسیار مهم است. فراموش نکنید که شماره سریال روی محصول الکترونیکی را با شماره روی جعبه تطابق دهید. اگر فروشنده فاکتور خرید دارد، از او بخواهید که آن را به شما تحویل بدهد. این شواهد برای پیشگیری از مشکلات احتمالی بعدی است.
۶٫ وسایل جانبی را بررسی کنید
وسایل الکترونیکی عموما تجهیزات جانبی دارند که در سادهترین حالت ممکن میتواند یک شارژر باشد. موجود بودن و درست کار کردن این وسایل مهم هستند؛ زیرا گاهی تقلبی بودن و خراب بودن برخی از این وسایل میتواند باعث صدمات بعدی شوند.
۷٫ زمان تست نهایی فرا رسید
وسایل الکترونیکی حساس هستند، اگر طرز کار با آنها را نمیدانید از فروشنده سوال کنید یا دفترچه راهنما را بخوانید. جز به جز وسیله را چک کنید. برای راحتی بهتر است یک چک لیست تهیه کنید و هر قسمتی را که چک میکنید در مقابل آن یک علامت بزنید. مسلما هر چه دستگاه پیچیدهتر باشد، بررسیهای بیشتری نیاز خواهد داشت. در این مرحله میتوانید با یک متخصص نیز مشورت کنید و جستجویی در اینترنت کنید. پیشنهاد میکنیم اظهار نظرات مردمی درباره دستگاه را به دقت بخوانید.
۸٫ کارت گارانتی بخواهید
اگر دستگاه در حد نو است از فروشنده بخواهید کارت گارانتی دستگاه را به شما بدهد. خرابی دستگاههای الکترونیکی میتواند روی دست شما خرج بگذارد و کام شما را از خریدتان تلخ کند. همچنین وجود این کارت گارانتی میتواند اصل بودن دستگاه شما را تضمین کند